Όντως το λευκό κρασί είναι πιο βλαβερό από το κόκκινο για τα δόντια μου;
Είναι πολλοί όσοι πιστεύουν πως η επίδραση του κόκκινου κρασιού είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική στα δόντια καθώς λόγω χρώματος.
Ωστόσο το “αθώο” λευκό κρασί με την έντονη διαβρωτική του ιδιότητα ενοχοποιείται για πολλές φθορές στα δόντια. Βεβαίως ο τρόπος κατανάλωσης του μπορεί να μειώσει την δράση του, γι’ αυτό άλλωστε συστήνεται η ταυτόχρονη λήψη τροφής. Στατιστικά η κατανάλωση τυριού συμμετέχει στην μείωση της όξινης δράσης του λευκού κρασιού, ενώ η κατανάλωση φρούτων και χυμών την αυξάνει.
Αξίζει να τονιστεί, ότι θα πρέπει να μεσολαβήσει τουλάχιστον μισή ώρα από την κατανάλωση λευκού κρασιού έως το βούρτσισμα των δοντιών, ώστε να έχει το χρόνο η αδαμαντίνη να επαναμεταλλικοποιηθεί από το σάλιο
*Έχετε ερωτήσεις; Στείλτε τις στο info@face360.gr και η Dr. Ευγενία Κουράκου θα τις απαντήσει